ترمو کردن چوب از 0 تا 100 + انواع روش های ترمو کردن چوب

ترمو کردن چوب

چوب ترمو یکی از مقاوم ترین و بهترین چوب های موجود در دنیا است که در صنایع مختلف از جمله ساختمان سازی و دکوراسیون کاربرد های زیادی دارد. چوب ترمووود در طی یک فرایند حرارتی پیشرفته و تخصصی، مقاومت بسیار بالایی در برابر آسیب های محیطی مانند رطوبت، پوسیدگی، تغییر رنگ، تغییر ابعاد و … به دست می آورد.

برای تولید ترمووود زیبا و با دوام باید مراحل ترمو کردن چوب به دقت و بر اساس اصول خاصی توسط دستگاه های پیشرفته انجام شود تا از درجه کیفی نهایی چوب کاسته نشود. در این مقاله مراحل ترمو کردن چوب را به صورت مرحله به مرحله شرح می دهیم. سپس انواع روش های ترمووود سازی و مزایا و معایب این روش را بررسی می کنیم.

مراحل ترمو کردن چوب

مراحل تولید ترمووود

همانطور که می دانید چوب ترمووود، چوبی است که بر خلاف بسیاری از مصالح ساختمانی و چوب های طبیعی و معمولی مقاومت و استحکام بسیار بالایی دارد و به راحتی دچار آسیب نمی شود. برای تولید ترموود از یک روش تیمار حرارتی استفاده می شود. این روش در فنلاند توسط اتحادیه بین المللی ترمووود ابداع شده است.

برای تولید ترمووود از چوب های کاج فنلاندی، توسکا، چوب زبان گنجشک، توس، صنوبر و کاج رادیاتا استفاده می شود. در ادامه مطلب مراحل ترمو کردن چوب را به صورت کامل شرح می دهیم.

1. برش و خشک کردن چوب

برای تولید ترموود از درختانی که عموما پرورشی هستند استفاده می شود. ابتدا چوب درخت مورد نظر در سایز های مشخص برش داده می شود و در کوره های مخصوص ترمو سازی قرار می گیرد. چوب مورد نظر در کوره ترمووود تا دمای 100 درجه سانتی گراد و پس از آن 130 درجه سانتی گراد تحت حرارت بالا قرار می گیرد.

2. از بین بردن رطوبت چوب

بعد از خشک شدن ترموود، دمای کوره تا 180 و 220 درجه سانتی گراد بیشتر می شود. چندین ساعت چوب در این دما باقی مانده و کل چوب به رنگ قهوه ای روشن در می آید. با این کار کل صمغ ها و رطوبت موجود در چوب از بین می رود. همچنین میکرو ارگانیسم ها، حشرات، قارچ ها، جانوران میکروسکوپی و رزین چوب از آن خارج می شود.

3. مولدر کردن چوب ترمو

در این مرحله چوب توسط دستگاه مولدر در ابعاد و ضخامت های مختلف برش خورده و چوب های با ابعاد مختلف برای ترمو کردن آماده سازی می شوند. در دستگاه مولدر چوب از سوزن مته برای برش استفاده می شود. در این دستگاه می توانید ابعاد برش را به دلخواه تنظیم کنید.

برای اطلاع از قیمت و خرید چوب ترمو ارزان و با کیفیت میتوانید با کارشناسان پویان وود در تماس باشید.

4. حرارت دهی به چوب

پس از عملیات برش دادن، چوب در کوره مخصوص قرار می گیرد تا رطوبت اضافی خود را از دست داده و مقاومت و استحکام بیشتری به دست بیاورد. توسط این حرارت تغییرات فیزیکی و شیمیایی در چوب ایجاد می شود که باعث افزایش مقاومت، خاصیت ضد آبی، افزایش طول عمر و … می شود.

5. خنک کردن چوب

مرحله خنک کردن چوب برای جلوگیری از ترک خوردگی و ترکیدگی انجام می شود. از آن جایی که دما پس از قرار گرفتن در کوره و حرارت دیدن، بسیار بالا است باید مرحله خنک کردن چوب به آرامی انجام شود تا به چوب ترمو آسیبی وارد نشود. در این مرحله باید رطوبت مطلوب چوب حفظ شود.

6. بررسی کیفیت چوب تولید شده

پس از ترمو کردن چوب، باید به دقت آن را بررسی کرد تا نقص ها و عیب های آن پیدا شده و از بین بروند. در این مرحله تمامی قطعات ترموود به دقت بررسی می شوند تا در صورت وجود آسیب، ترکیدگی، ترک، سوراخ و … آن قطعه چوب از فرایند تولید و فروش حذف شود و چوب مرغوب و سالم به دست مشتری برسد.

انواع روش های ترمو کردن چوب

فرایند تولید ترمووود

چوب در دو کلاس عملیات حرارتی استاندارد Thermo-S و Thermo-تولید می شود. تفاوت بین این کلاس ها در درجه حرارت و زمان عملیات حرارتی است. در ادامه مطلب این دو روش را بررسی می کنیم.

1. Thermo-S

چوب Thermo-S رنگی سایه روشن و قهوه ای دارد و بسیار زیبا است. این چوب در دمای ملایم تر 185 درجه سانتی گراد تولید می شود. ترمووود تولید شده با استفاده از این روش بیشتر برای دکوراسیون داخلی استفاده می شود. ولی می توانید با استفاده از روش های محافظتی خاص مقاومت این چوب را افزایش داده و در فضای بیرونی نیز از آن استفاده کنید.

2. Thermo-D

چوب Thermo-D رنگ قهوه ای تیره تری داشته و دوام و پایداری آن در برابر شرایط محیطی و پوسیدگی بالا تر است. این چوب در دمای بالای 215 درجه سانتی گراد تولید و تیمار حرارتی می شود. از چوب تولید شده با استفاده از این روش می توان در محیط های داخلی و خارجی به راحتی استفاده کرد.

مزایا و معایب ترمو کردن چوب

تولید ترمووود

چوب ترموود یکی از بهترین و مقاوم ترین مصالح ساختمانی است که امروزه در بسیاری از ساختمان ها به عنوان نما، درب، پنجره، کفپوش، دیوارپوش، کابینت، تابلو، روف گاردن، آلاچیق، پرگولا، سرویس بهداشتی و … استفاده می شود. ترمو کردن چوب روش بسیار خوبی برای افزایش مقاومت و طول عمر چوب است. ولی این روش نیز مزایا و معایبی دارد که در ادامه مطلب آن ها را بیان می کنیم.

مزایا :

  • افزایش دوام: ترمو کردن چوب باعث افزایش مقاومت و دوام آن در برابر پوسیدگی، ترک خوردگی و نفوذ حشرات می ‌شود.
  • ثبات: چوب ترمو شده به دلیل تغییرات فیزیکی و شیمیایی که در آن رخ می ‌دهد، دارای ثبات بیشتری در برابر تغییرات ناشی از افزایش و کاهش دما و نفوذ رطوبت است.
  • ظاهر زیبا: ترمو کردن چوب باعث تغییر رنگ و افزایش زیبایی ظاهری در چوب می ‌شود.

معایب :

  • افزایش وزن: ترمو کردن چوب باعث افزایش وزن آن می‌ شود که ممکن است در برخی موارد مشکل ساز شود. ولی با این حال وزن چوب ترمو نسبت به بسیاری از چوب های طبیعی کم تر است.
  • هزینه: فرآیند ترمو کردن چوب هزینه بالایی دارد که ممکن است برای برخی افراد محدودیت در خرید ایجاد کند. ولی با خرید ترمو و یک بار هزینه کردن، می توانید از داشتن چوبی با کیفیت و مقاوم لذت ببرید.

با توجه به مزایا و معایب فوق، ترمو کردن چوب می ‌تواند یک راهکار مناسب برای افزایش دوام و مقاومت چوب باشد.

جمع بندی

چوب ترمووود در یک فرایند بسیار پیشرفته حرارتی و تحت فشار دما و بخار آب، اصلاح شده و دوام و مقاومت بسیار بالایی کسب می کند. به همین دلیل می توانید با خیال راحت از این چوب به جای مصالح ساختمانی مختلف دمده و قدیمی مانند سیمان، چوب های معمولی، انواع سنگ و … استفاده کنید. نکته قابل توجه این است که باید چوب ترمووود را از مراکز معتبر و شناخته شده مانند پویان وود خریداری کنید تا از درجه کیفی آن مطمئن باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *