انواع چوب مخصوص سونا خشک (معرفی 10 چوب فوق‌العاده)

چوب مخصوص سونا خشک

سونا یکی از فضا های بسیار پر طرفداری است که امروزه در باغ و ویلا ها مورد استفاده قرار می گیرد. سونا خشک باید با استفاده از چوب های مقاوم و ضد آب طراحی و اجرا شود. زیرا چوب مورد استفاده در این فضا به طور دائم در معرض آسیب های رطوبت، بخار، تغییر دما و پوسیدگی قرار دارد.

از چوب های مختلفی برای ساخت سونا خشک استفاده می شود که هر کدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند. در این مقاله ابتدا انواع چوب مخصوص سونا خشک را معرفی و بررسی می کنیم. سپس ویژگی های بهترین چوب مخصوص سونا خشک را نیز بیان کرده تا بتوانید به راحتی چوبی مقاوم و زیبا را برای اجرای سونا خشک مورد نظرتان خریداری کنید.

انواع چوب مخصوص سونا خشک

ترمووود سونا خشک

همانطور که گفتیم از چوب های مختلفی برای طراحی و اجرای سونا خشک استفاده می شود که ویژگی ها و خصوصیات هر کدام نیز متفاوت است و باید با توجه به شرایط محیط و میزان بودجه، بهترین و مناسب ترین نوع آن را انتخاب کرد. در ادامه مطلب برخی از رایج ترین مدل های چوب مخصوص سونا خشک را معرفی و بررسی می کنیم.

1. ترمووود :

رایج ترین و پر طرفدار ترین چوبی که امروزه برای تولید انواع سونا خشک در هر ابعاد و محیطی مورد استفاده قرار می گیرد، چوب ترمووود است. ترمو وود چوبی کاملا ضد آب است و تحت یک فرایند دمایی و حرارتی خاص تولید می شود که باعث افزایش مقاومت آن نسبت به پوسیدگی، رطوبت، قارچ زدگی، تغییر سایز، تغییر رنگ و … می شود.

چوب ترمو در برابر حرارت و بخار آسیب نمی بیند و مانند بسیاری از متریال های دیگر، در معرض حرارت و تغییر دما دچار تغییر ابعاد نمی شود. از طرفی چوب ترمو یک عایق حرارتی بسیار قوی است که از هدر رفت دمای داخل سونا و نفوذ هوای بیرون به داخل آن جلوگیری می کند. با توجه به کیفیت و طول عمر بسیار بالای 30 سال ترموود، می توان آن را به عنوان بهترین و مناسب ترین چوب برای ساخت سونا معرفی کرد.

برای اطلاع از قیمت و خرید چوب ترمو ارزان و با کیفیت میتوانید با کارشناسان پویان وود در تماس باشید.

2. چوب صنوبر :

چوب درخت صنوبر نیز به دلیل مقاومت بسیار بالایی که دارد، به عنوان یکی از بهترین انواع چوب مخصوص سونا خشک شناخته می شود. چوب صنوبر دارای انعطاف پذیری بالایی در طراحی است و به دلیل کارایی راحت، می توان انواع مدل های مختلف سونا را با استفاده از آن پیاده سازی کرد. این چوب رنگی سفید مایل به زرد دارد و فضای سونا را روشن و آرامش بخش می کند. قیمت چوب صنوبر نسبت به سایر رقبای خود معمولا مناسب تر است.

3. چوب زبان گنجشک :

چوب زبان گنجشک نیز مقاومت بالایی در برابر گرما و رطوبت دارد و یک عایق حرارتی خوب به شمار می آید. این چوب رنگی روشن و زیبا دارد و دارای رگه های جذابی است که باعث افزایش زیبایی محیط می شوند. قیمت چوب زبان گنجشک نسبت به برخی دیگر از انواع چوب کمی بالا تر است ولی با توجه به کیفیت بالا، می توان با خیال راحت از آن استفاده کرد.

4. چوب ماگنولیا :

یکی دیگر از انواع چوب های مورد استفاده در ساخت سونا خشک، چوب مگنولیا است که یک عایق حرارتی خوب محسوب می شود و از هدر رفت دمای سونا خشک به بیرون جلوگیری می کند. این چوب ضد قارچ و حشره است و رنگی روشن و زیبا دارد. مقاومت چوب مگنولیا در برابر گرما و رطوبت بالا است و به مرور زمان دچار آسیب نمی شود.

5. چوب سرو :

چوب درخت سرو به عنوان چوبی بسیار خوش بو شناخته می شود و رایحه دلپذیری دارد. چوب سرو دوام و استحکام بالایی نسبت به حشرات و قارچ زدگی دارد و می توان آن را به عنوان یکی از بهترین انواع چوب مخصوص سونا خشک معرفی کرد. همچنین چوب سرو فراوری راحتی دارد و می توان طراحی های مختلف را روی آن پیاده سازی کرد و انواع مدل های سونا خشک را اجرا کرد.

چوب زبان گنجشک

6. چوب شوکران :

چوب شوکران نیز یکی دیگر چوب های مورد استفاده در سونا است که به دلیل عدم وجود صمغ، انتخاب خوبی برای اجرای انواع سونا خشک محسوب می شود. این چوب مقاومت خوبی دارد و برای ساخت سونا خشک در منزل انتخاب خوبی محسوب می شود.

این چوب رنگی مایل به کرمی دارد و بافت آن نیز یکنواخت است. چوب شوکران به دلیل ویژگی هایی که دارد باعث می شود تا گرما و حرارت در محیط به شکلی یکنواخت پخش شود.

7. چوب اکالیپتوس :

چوب اکالیپتوس یکی از متریال های نادر و کم مصرف برای ساخت سونا است ولی به دلیل مزایا و ویژگی هایی که داشته، طرفداران خاص خود را دارد. چوب اکالیپتوس چوبی سخت است و دوام و استحکام بالایی دارد. دوام بالای چوب اکالیپتوس در کنار قیمت مناسب آن، باعث شده تا افراد بسیاری به دنبال استفاده از این چوب در ساخت سونا باشند.

8. چوب لیندن :

چوب لیندن نیز یکی از چوب های مورد استفاده در ساخت سونا است که به دلیل قیمت پایینی که دارد، طرفداران مخصوص به خود را دارد. چوب لیندن برای افرادی که دچار حساسیت های پوستی هستند، یک انتخاب خوب و کاربردی است. این چوب در صورت نگهداری و مراقبت های مناسب، دوام و پایداری بالایی دارد و می توان از آن در طولانی مدت استفاده کرد.

9. چوب کاج :

چوب درخت کاج نیز یکی از چوب های رایجی است که به دلیل فراوانی و ویژگی های فیزیکی که دارد، در ساخت سونا خشک مورد استفاده قرار می گیرد. این چوب نیز عایق حرارتی است و به عنوان پوشش سونا انتخاب خوبی است.

چوب کاج نیز رایجه خوبی دارد و در برابر حرارت، رایحه خوبی دارد. چوب کاج تنوع رنگی بالایی ندارد ولی می توان آن را با استفاده از رنگ های مخصوص، رنگ آمیزی کرد.

10. چوب نراد :

چوب نراد وزن سبکی دارد و قیمت ان نیز مناسب است. این چوب به عنوان یک عایق حرارتی مناسب شناخته می شود و از هدر رفت دمای سونا خشک به بیرون جلوگیری می کند. چوب نراد رنگی روشن دارد و باعث افزایش زیبایی محیط سونا می شود. چوب نراد را نیز می توان با استفاده از رنگ های مخصوص رنگ آمیزی کرد.

ویژگی های بهترین چوب سونا خشک

چوب صنوبر سونا خشک

چوب مخصوص سونا خشک از آن جایی که به صورت دائمی در برابر حرارت، تغییرات دما، بخار و رطوبت قرار دارد، باید ویژگی های خاصی داشته باشد تا دوام و ماندگاری آن بالا بوده و به راحتی و در مدت زمان کم دچار آسیب نشود.

استفاده از چوب های بی کیفیت برای اجرای سونا خشک، باعث می شود تا سازه سونا به مرور زمان تخریب شود و مجبور به پرداخت خسارت برای تعمیر و تعویض شوید. برای استفاده از چوب با کیفیت باید ویژگی های آن ها را بدانید. در ادامه مطلب مهم ترین ویژگی هایی که چوب مخصوص سونا خشک باید دارا باشد را بررسی می کنیم.

1. آرامش بخش هنگام لمس:

نکته مهم در انتخاب چوب مخصوص سونا خشک، یافتن چوبی است که گرما را به خودش جذب نکند و داغ نشود. تجربه خوشایند استفاده از سونا خشک بستگی به انتخاب چوب مخصوص آن دارد که لمس کردن آن حس خوبی به کاربر منتقل کند.

دمای سونا خشک بسیار بالا است و در صورت استفاده از چوب های سخت، این دمای بالا به چوب جذب شده و باعث ایجاد خطراتی مانند سوختگی و التهاب در پوست و احساس ناخوشایند در کاربر می شود. به طور کلی چوب های نرم کمتر از چوب های سخت گرما و حرارت را به خود جذب می کنند و انتخاب بهتری برای سونا خشک هستند.

2. مقاوم در برابر دما:

مهم ترین ویژگی چوب مخصوص سونا خشک، مقاومت آن در برابر دما و حرارت بالا است. دما در سونا خشک ممکن است به 200 درجه فارنهایت نیز برسد و اگر چوب مورد نظر برای دمای بالای سونا مناسب نباشد، به سرعت دچار تغییر ابعاد یا تغییر رنگ ناشی از گرمای زیادی می شود و آسیب می بیند. چوب هایی که در برابر دما و حرارت بالا مقاوم هستند، خاصیت خود را در برابر حرارت از دست نمی دهند و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آن ها حفظ می شود.

3. ضد آب:

چوب مورد استفاده در سونا خشک باید ضد آب باشد و به راحتی در برابر رطوبت دچار پوسیدگی، باد کردگی و … نشود. از این رو باید از چوب های مقاوم در برابر رطوبت برای ساخت سونا استفاده کرد. برای تمیز ماند محیط سونا باید از سطوح و چوب های ضد آب استفاده کرد. در غیر این صورت با پاشش آب روی سطوح چوب، آب به فضای بین درز های چوب نفوذ کرده و به مرور زمان باعث ایجاد کپک و تغییر رنگ در سونا می شود.

4. ماندگاری:

زمانی که یک سونا را طراحی و اجرا می کنید و برای این کار هزینه پرداخت می کنید می خواهید که سازه سونای مورد نظر شما در طولانی مدت سالم باقی بماند. پس باید چوبی را برای این منظور انتخاب کنید که ماندگاری و دوام بالایی داشته باشد. در غیر این صورت مجبور به پرداخت خسارت برای تعمیر و تعویض سونا خواهید شد.

سوالات متداول

آیا چوب سدر برای ساخت سونا سمی است؟

چوب سدر به طور کلی سمی نیست. ولی در برخی موارد می توان باعث ایجاد آلرژی، عطسه، قرمزی چشم و … بشود. از این رو چوب سدر قرمز به دلیل سالم بودن و نداشتن مواد شیمیایی، گزینه ای مناسب برای ساخت سونا است.

چوب کاج یکی از رایج ترین چوب ها برای ساخت سونا است. این چوب قیمتی مناسب دارد و می توان با بودجه ای کم، بهترین سونا را با استفاده از آن اجرا کرد. ولی چوب کاج دارای گره است و در برابر حرارت بالا نیز مقاومت خوبی مانند برخی چوب های دیگر ندارد و ممکن است بیش از حد داغ شود. بنابراین چوب کاج به عنوان بهترین گزینه برای ساخت سونا محسوب نمی شود.

در بین انواع مختلف چوب مخصوص سونا خشک، چوب صنوبر مقرون به صرفه ترین چوب برای ساخت سونا محسوب می شود. ولی این چوب دارای گره های زیادی است که ممکن است برای ساخت سونا با دوام و پایدار مناسب نباشد.

بله، استفاده از چوب در سونا با اشعه مادون قرمز خطری برای سلامتی ندارد. به دلیل حرارت کم در این سونا ها می توان از الوار چوب های مختلف که مقاومت بالایی در برابر حرارت ندارند نیز به راحتی استفاده کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *