یکی از مهم ترین بخش های هر ساختمان، سقف آن است. برای ساخت و طراحی سقف در خانه ها از مصالح ساختمانی متنوعی استفاده می شود. یکی از بهترین متریال ها برای اجرای یک سقف مستحکم و با دوام، چوب است.
از طرفی همه انواع گونه های چوب برای استفاده در سقف یا محیط های باز مناسب نیستند. به همین دلیل باید بهترین نوع چوب را برای این منطور استفاده کرد که مقاومت و طول عمر بالایی داشته باشد و از طرفی زیبایی ظاهری نیز داشته باشد.
بهترین و مقاوم ترین چوب برای استفاده در نقاط مختلف ساختمان از جمله سقف، چوب ترمو است که طول عمری بالای 30 سال دارد و زیبایی و جذابیت زیادی نیز به محیط می بخشد. در این مطلب به بررسی نکات مهمی درباره نصب چوب ترمو در سقف می پردازیم. همچنین بهترین مرکز خرید چوب ترمووود با کیفیت و مقاوم را معرفی می کنیم و مزایای استفاده و نصب چوب ترمو در سقف را نیز بیان می کنیم.
مزایای استفاده چوب ترمو در سقف
چوب ترمووود در صنعت ساختمان سازی طرفدران بسیار زیادی دار. به دلیل مزایا و ویژگی های خاص خود جای بسیاری از مصالح سنگین، گران قیمت و غیر مقاوم را گرفته است. در ادامه مطلب مهم ترین مزایای نصب چوب ترمو در سقف را بیان می کنیم.
1. مقاومت در برابر حشرات و قارچ ها :
چوب ترمو به دلیل تیمار حرارتی که در آن انجام میشود، به طور قابل توجهی مقاومت بیشتری نسبت به سایر چوب ها در برابر حشرات و قارچ ها دارد. این ویژگی باعث میشود که چوب ترمو به عنوان یک جایگزین بسیار مناسب و با کیفیت برای چوب سنتی در ساختمان ها و ساخت سقف چوبی مطرح شود.
2. مقاومت در برابر رطوبت:
چوب ترمو مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت و نفوذ آب دارد. این ویژگی باعث می شود که نصب چوب ترمو در سقف در بسیاری از مناطق مرطوب و بارانی رواج داشته باشد و بر خلاف سایر متریال ها و چوب های سنتی و معمولی، بتوان تا مدت های طولانی از سقف ترمووود استفاده کرد.
3. استحکام:
چوب ترمو استحکام بسیار بالایی دارد و میتواند به راحتی در سقف های داخلی و خارجی استفاده شود. زیرا به راحتی دچار پوسیدگی، شکستگی، کپک زدگی و … نمی شود.
4. حفظ محیط زیست:
استفاده از چوب ترمو به عنوان جایگزین چوب های پردازش شده به روش های سنتی، باعث حفظ محیط زیست میشود. چوب ترمو به عنوان یک ماده بازیافتی، کمک میکند تا مصرف چوب در صنایع ساختمانی تا حد زیادی کاهش یابد و به حفظ منابع طبیعی کمک می کند. همچنین به دلیل طبیعی بودن، هیچ گونه ضرری برای محیط زندگی و انسان ها نیز ندارد.
5. سطح صاف و یکنواخت:
چوب ترمو دارای سطح صاف و یکنواختی است که باعث میشود نصب چوب ترمو در سقف به راحتی انجام شود و ظاهر زیبایی به سقف و دکوراسیون خانه ببخشد.
6. تنوع در رنگ بندی:
یکی از دغدغه های افراد برای ساخت و طراحی سقف خانه، رنگ بندی مصالح است که هم خوانی مناسبی با دکوارسیون خانه ندارند. ولی نصب چوب ترمو در سقف به دلیل تنوع بسیار بالا در رنگ بندی و همچنین قابل رنگ آمیزی بودن، طرفداران زیادی در دکوراسیون داخلی و خارجی دارد.
به صورت کلی استفاده و نصب چوب ترمو در سقف به دلیل ویژگی های فوق العاده آن، مورد توجه و استفاده افراد و معماران زیادی قرار گرفته است. این مزایا از جمله مقاومت در برابر حشرات و قارچ ها، مقاومت در برابر رطوبت، دوام بسیار بالا، قابلیت پردازش و نصب آسان و ظاهر زیبا چوب ترمو را به یک جایگزین بسیار با کیفیت و مناسب برای چوب های سنتی یا مصالح دیگر در صنعت ساختمان سازی تبدیل کرده است. به علاوه به دلیل مزایای محیط زیستی آن، به کار گیری و نصب چوب ترمو در سقف و نقاط دیگر ساختمان به عنوان یک راهکار پایدار و مقاوم مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است.
نکات کلیدی نصب چوب ترمو در سقف
نصب ترمووود در سقف نیازمند رعایت نکات و فاکتور های مهمی است که اگر به صورت اصولی در نظر گرفته نشوند، طول عمر ترمووود و سقف ساختمان تا حد بسیار زیادی پایین آمده و باعث تحمیل هزینه ها و خسارت به فرد می شود. برخی از مهم ترین نکاتی که باید هنگام نصب کردن چوب ترموود سقف در نظر گرفته شود را در ادامه مطلب بیان می کنیم.
1. آماده سازی سقف:
قبل از شروع به نصب ترمووود برای سقف باید محیط مورد نظر به طورکامل تمیز شود و اثری از خاک، حشرات و … روی ان نباشد تا بتوان به راحتی نصب چوب ترمو در سقف را انجام داد.
2. انتخاب اندازه مناسب پروفیل ترموود:
یکی دیگر از مهم ترین نکات برای نصب ترموود خرید ابعاد مناسب آن است. پروفیل های ترموود در ابعاد مختلف و متفاوتی به بازار عرضه می شوند و هر کدام ضخامت و کاربرد های خاص خود را دارند. برای ترموود سقف نیز باید ابعاد متناسب آن را خریداری کرد.
3. از انتهای سقف شروع کنید:
برای نصب چوب ترمو در سقف باید نصب پروفیل ها و الوار ها را از انتها و لبه سقف شروع کرد. در نظر داشته باشید که نباید نصب الوار های ترمو در سقف را از وسط شروع کنید تا بتوانید یک نصب اصولی و با دوام انجام دهید.
4. رعایت فاصله مناسب:
هنگامی که قصد نصب چوب ترمووود برای سقف ساختمان را دارید، باید الوار های آن را در فواصل مناسب از دیوار ها و سقف و همچنین از یک دیگر نصب کنید. رعایت این فاصله برای جلوگیری از تغییر شکل چوب و فشار آمدن به الوار های آن در اثر تغییر دما، انقباض و انبساط و رطوبت ضروری است.
5. استفاده از پیچ های مناسب:
برای نصب چوب ترمو در سقف باید از پیچ های مناسب استفاده کرد. ویژگی های پیچ مناسب برای نصب ترمووود در سقف شامل مناسب بودن ابعاد و طول پیچ ها، جنس ضد زنگ و گالوانیزه، قطر مناسب و … است.
6. تعیین نوع چوب ترمو مناسب:
برای نصب چوب ترمو در سقف باید بهترین نوع آن را انتخاب کنید که با شرایط و موقعیت خانه و ساختمان، هماهنگی کامل داشته باشد. برخی از انواع ترموود شامل چوب صنوبر، سرو، کاج و … است.
7. استفاده از تجهیزات ایمنی مناسب:
برای نصب چوب ترمو در سقف باید از تجهیزات ایمنی مناسب استفاده کرد. این تجهیزات شامل کلاه، کفش ایمنی، دستکش و عینک ایمنی است. همچنین نصب ترمووود در هر مکانی از جمله سقف خانه باید توسط افراد حرفه ای و مجرب انجام شود که تمامی نکات آن را رعایت کنند تا طول عمر چوب کاهش نیابد.
بهترین نوع ترموود برای سقف چیست؟
ترموود گره پروانه یکی از انواع چوب های ترمووود است. این چوب نیز طی یک فرایند حرارتی پیشرفته ساخته می شود و دارای گره هایی است که در عرض الوار های ترمو به شکل بال های پروانه وجود دارند. این نوع ترمووود دارای مقاومت و دوام بسیار بالایی است. همچنین ترمووود گره پروانه در برابر هوا زدگی، رطوبت، باد کردگی، تغییر سایز و … بسیار مقاوم است و به راحتی دچار آسیب نمی شود. از طرفی به دلیل زیبایی زیادی که به علت وجود گره های پروانه ای شکل در بافت خود دارد، طرفداران زیادی را به خودش جذب کرده است.
ترموود گره پروانه برای استفاده در سقف، دیوار و کف مناسب است و میتواند به عنوان جایگزینی عالی برای چوب های سنتی و معمولی استفاده شود. این محصول دارای ویژگی هایی مانند مقاومت در برابر آتش، عدم تغییر شکل و مقاومت بالا در برابر سایش و خراش است. همچنین ترموود گره پروانه به دلیل قابلیت پردازش و ابزار برداری آسان، به راحتی قابل اجرا و نصب است.
در نتیجه این محصول در بسیاری از پروژه های ساختمانی مخصوصا سقف خانه و ساختمان ها مختلف به عنوان یک جایگزین مناسب برای چوب سنتی یا بسیاری از مصالح ساختمانی دیگر استفاده می شود. ترموود گره پروانه نیز در ابعاد مختلفی به بازار عرضه می شود. هر کدام از این ابعاد و اندازه های چوب ترمو کاربرد های خود را دارند و با توجه به ویژگی ها و استحکامی که دارند در اکثر فضا های ساختمان و دکوراسیون داخلی و خارجی استفاده می شوند.
برای نصب چوب ترمو در سقف از ترمووود گره پروانه در ابعاد و ضخامت های 10 تا 20 میلی متر استفاده می شود که دوام بالایی دارند. با در نظر گرفتن این ویژگی ها خرید ترمووود گره پروانه با کیفیت و مقاوم که قیمت مناسبی نیز داشته باشد، برای بسیاری از افراد دشوار است.
برای خرید ترموود با کیفیت و با قیمتی مقرون به صرفه، می توانید به صفحه قیمت ترمو چوب از مجموعه پویان وود مراجعه کنید که سابقه و تجربه کاری بسیار بالایی در زمینه تولید و فروش ترموود های با کیفیت دارد و توانسته با ارائه بهترین محصولات ترمووود در ایران، به یکی از بزرگ ترین شرکت های عرضه و مراکز فروش ترمووود در ایران تبدیل شود.
نتیجه گیری
جنس متریال مورد استفاده برای طراحی و اجرای سقف باید علاوه بر مقاومت و دوام بسیار بالا، دارای زیبایی ظاهری زیادی نیز باشد. ترموود به عنوان بهترین متریال برای سقف، یک ظاهر مدرن و لوکس به محیط خانه و ساختمان می بخشد و با هر نوع دکوراسیونی مانند مینیمال، کلاسیک و … هماهنگ می شود. همانطور که گفتیم رعایت یک سری نکات برای اجرا و نصب چوب ترمو در سقف به صورت اصولی و با دوام، ضروری است و بهتر است توسط افراد حرفه ای و مجرب انجام شود تا خسارت مالی و هزینه های تعمیر و نگهداری به کار فرما تحمیل نشود.